Iskusni iznajmljivač Slavko Ćuk: Direct Booker me učinio gospodinom!

Kad je čovjek 30 godina u istom poslu, i još je u njemu uspješan, onda je svaki savjet takve osobe zlata vrijedan. Gospodin Slavko Ćuk bavi se iznajmljivanjem turističkog smještaja u Dubrovniku još od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Tih dana, goste sam nalazio svakako – ali uglavnom sam. Ispred kolodvora, autokampova, hotela, na putu sa natpisom u rukama… Preko prijatelja, poznanstava, veza… Snalazio sam se.

Ipak, nije previše nostalgičan za starim vremenima.

Ne bih sad više radio na takav način. Još uvijek me zovu – daj ubaci mi ovog, ubaci mi onog. Ja im svima lijepo kažem – sve preko interneta, nađite slobodan datum i rezervirajte! Ljepše je bit gospodin čovjek, iako je žešća konkurencija. Mogu slobodno reći da me Direct Booker učinio pravim gospodinom!

Za uspjeh u poslu, kaže, ključno je da to volite, da vam ništa nije teško, ali je vrlo važno i iskustvo.

Treba znat s ljudima. Ja za sve nacije imam pristup. Evo na primjer, ljudi obično ne simpatiziraju Talijane, pogotovo one s juga, kažu da su nekulturni. Ja ih lijepo dočekam, počastim bocom vina, porazgovaram, i nikad nikakvih problema nisam imao. Najgore je nešto zabranjivati. Gost je uvijek u pravu, to je turizam.

U toliko godina rada, imao je svakavih priča. Neki gosti dolazili su po 15 godina zaredom, a neki su se preko njega čak upoznali, pa kasnije i oženili!

Bile su dvije Napolitanke, osmi mjesec, vruće, a one uplakane jer ne mogu naći smještaj… I ja im kažem da ima nešto kod mene, da dođu vidjeti, a baš u isto vrijeme su kod mene bili dugogoodišnji gosti isto iz Napolija, koji bi stali po 40 dana. I tako malo pomalo, oboje Napolitanci, oni se upoznali, zaljubili i na kraju vjenčali. Sad, kad su na proputovanju, svrate do Dubrovnika i uvijek se jave, ovdje imaju lijepe uspomene..

Bavite se iznajmljivanjem turističkog smještaja? Želite li se i vi pridružiti zajednici naših zadovoljnih iznajmljivača? Javite nam se za suradnju: bit.ly/3JiCLvX