Ideje za uređenje apartmana

Interijer smještaja je nešto što može utjecati na naše raspoloženje tijekom boravka u našim domovima, ali isto tako i na raspoloženje gostiju u privatnim smještajima. Neutralne boje namještaja znaju ostavljati dojam melankolije te se s malim detaljima i s malim budžetom mogu napraviti velike promjene u redizajnu smještaja. 

Ukoliko ste iznajmljivač te imate želju poboljšati iskustvo gostiju u vašim smještajima i time  povećati svoj profit, jedan od načina je redizajn interijera smještaja s ciljem da je još funkcionalniji, ugodniji i moderniji.

Nastavite čitati kako bi saznali naše savjete za uređenje vaših smještaja.

Uključivanje prirode u zatvoreni prostor

Unesite prirodu u zatvorene prostore s biofilnim trendovima dizajna interijera. Namještaj od pruća, stolovi od rezbarenog drveta i pletene košare popularni su posljednjih nekoliko godina. To je trend za koji se očekuje da će se nastaviti u 2022. godini.

To je izvrstan način da ljepotu prirode unesete u zatvorene prostore. Posadite smokvino drvo u elegantnoj vazi kraj prozora u dnevnoj sobi, objesite biljke pauka u kut svoje spavaće sobe ili se pobrinite za mali vrt s biljkama na prozorskoj dasci u kuhinji.

Jednostavan način da se vanjski prostor uklopi u dizajn vašeg doma je dodavanje biljaka koje su jednostavne za održavanje te su odlični pročišćivači zraka. Također možete uključiti prirodna vlakna ili teksture u svoj dom, koristiti boje inspirirane prirodom i dodati elemente kao što su kamenje, pijesak i drvo u svoj dekor.

Za mnoge ljude, boravak na otvorenom u prirodi, često je odličan način da se odmore. Određeni ukrasi i elementi mogu pomoći u ponovnom stvaranju tog osjećaja mira i spokoja u zatvorenom prostoru.

Ekološki prihvatljivi materijali

Ekološki dizajn nastavit će svoj uspon ove godine, zajedno s korištenjem biljaka.

Jedan veliki trend u dizajnu stanova zadnjih godina je korištenje ekološki prihvatljivih materijala i dekora. Sve je veći trend korištenja drveta, kamena, metala i stakla u dekoriranju stanova. Biljke uz ekološki prihvatljivi namještaja dati će poseban osjećaj pripadnosti i ugode vašim gostima.

Podjela prostora s pregradama

Dekorativne sobne pregrade su sve popularnije te su jako korisne kod smještaja manjih kvadratura zbog maksimalnog iskorištavanja prostora kojeg iznajmljivači imaju pri ruci.

Dekorativni pregradni paravani za sobe mijenjaju cijeli protok energije u prostoriji. Feng Shui je nešto što je uvijek poželjno postići u dizajnu interijera te je ovo idealno rješenje. Oni spajaju praktičnost i dizajn na jednostavan i zabavan način. S toliko opcija, ovi korisni ukrasi uklopit će se u svaki dom i budžet. Možete promijeniti način na koji soba izgleda i postići osjećaj ugodnosti pomoću strateško postavljene pregrade. Također je to način na koji možete dodati malo boje i teksture prostoru bez bojanja ili promjene postojećeg rasporeda namještaja.

Pregrada je idealan prilagodljivi element koji se može kretati s vama i prilagoditi svakom stilu sobe. 

Fleksibilan, višenamjenski namještaj

Višenamjenski namještaj je sve popularniji zbog svoje maksimalne praktičnosti te iskoristivosti manjih prostora. Kako wellness i wellbeing postaju sve popularniji, dizajn pronalazi organske načine za integraciju rasporeda namještaja koje promiču zdrav način života te Feng Shui. Jedan od načina da to učinite uspješno je namještaj koji je fleksibilan i ima višestruku namjenu.

Na primjer, da bismo ugradili radni prostor u spavaću sobu, može se koristiti stol koji se rasklapa u krevet. Neki primjeri namještaja koji promiču sveukupni wellness su stolovi za trčanje, sklopivi namještaj koji se može ukloniti kako bi se otvorio prostor za fizičku aktivnost i slično.

Dekoriranje živim bojama te bolja osvijetljenost

Živopisne boje sve su popularnije zadnjih godina. Žuta, tirkizna i magenta sjajan su izbor koji će stvoriti pozitivnu i inspirativnu atmosferu. Dekoriranje interijera može biti jednostavno i ne zahtjeva značajnije renoviranje. To može biti toliko jednostavno kao dodavanje nekoliko jastuka, deka ili prostirki u vaš prostor koje će osvježiti prostor s živim bojama. Za kuhinje npr. možete uložiti u odgovarajuće uređaje koji će se izdvajati sa žarkim bojama među neutralnim koje čine kuhinjski namještaj. Time bi prostor bio mnogo življi i ugodniji. Također, osim živih boja, u trendu će uvijek biti bijela boja koja ostavlja dojam većeg prostora ali i čistoće. To je način na koji možete postići iluziju većeg prostora ako imate manji smještaj. Osim dekoriranja bojama, bitno je i što više osvijetliti prostor. Možete dodati neke moderne lampe i uklopiti ih npr. kraj kauča u dnevnom boravku. Možete dodati i u kuhinji lampe koje bi mogle bolje osvijetliti radne stolove. Ne samo da će cijeli ugođaj u prostoriji biti ljepši, nego će i spremanje obroka biti lakše. Stvorite osjećaj prostranosti korištenjem bijele boje i prirodne boje drva, jednostavnim i jasnim formama namještaja te dovoljnom količinom dnevnog svjetla.

Snažna, izražajna umjetnost

Dekoriranje stanova sa slikama je savršen način na koji iznajmljivači mogu pokazati svoj stil i vrijednosti kroz izražajnu umjetnost te time i zainteresirati potencijalne goste.

Iznajmljivači kroz moćnu umjetnost mogu odražavati svoje misli i vrijednosti. Idite na nešto sa jarkim bojama i pozitivnim vibracijama. Pazite da ne bude premalena slika na zidu te da se dobro uklapa u ostatak interijera. Najbolji izbor su pejzaži ili apstraktne slike. Portreti se manje uklapaju s namještajem te se ne prenose dobro preko fotografija na booking kanalima. Dajte mašti na volju i čak i sami možete naslikati neku apstraktnu sliku u bojama koje se slažu s ostatkom namještaja u sobi. Probudite umjetnika u sebi.

Nastojte primjeniti ove savjete u vašim privatnim smještajima te vam garantiramo da će vam vaši gosti biti zahvalni. 

Ukoliko vam je potrebna pomoć pri menadžmentu vašeg turističkog smještaja, možete provjeriti detalje o našim uslugama na stranici.