Provizija za naše usluge je među najnižima na tržištu

Vitomir Čudina je završio Primijenjeno poslovno računarstvo na Sveučilištu u Dubrovniku. Zaposlenik je Direct Bookera i član Odjela IT-a posljednjih šest godina. Vitomir ne krije svoje zadovoljstvo radom u DB-u.

Sviđa mi se što u DB-u atmosfera nije formalna. Odnos između zaposlenika je prijateljski. Ukoliko nam treba pomoć ili savjet, direktori su nam dostupni u svakom trenutku.

Kako izgleda vaš radni dan?

Prvo provjerimo mailove kako bi naše kolege i partneri dobili odgovore na vrijeme. Nakon toga postavljamo dnevne ciljeve i po tome planiramo radni dan. Po potrebi se dogovaramo o projektima na kojima moramo raditi. Nakon toga krećemo u realizaciju postavljenih ciljeva. U Odjelu IT-a nas ima šestero. Karakterno smo različiti i imamo različita razmišljanja o rješenjima problema, što u konačnici dovodi do optimalnog rješenja za svaki problem. 

Je li bitan timski rad u ovom poslu i zašto?

Timski rad je jedna od najbitnijih stvari u ovom poslu, jer jedan čovjek ne može znati kvalitetno odraditi sve što je potrebno na određenom projektu. Različiti pogledi na problem će dovesti do boljeg rješenja nego što bi jedan čovjek sam napravio.

Koje su, po vašem mišljenju, poželjne vještine programera?

Samostalno rješavanje problema, rad na sebi i sposobnost istraživanja i prihvaćanja novih tehnologija i načina rada. Sva eventualna pitanja ili nedoumice vezane uz posao treba odmah riješiti. Potrebno je kroz samostalan rad dodatno izgraditi ona znanja koja se stječu pri školovanju. Prioritet je razviti način razmišljanja za rješavanje problema. Programski jezik je samo alat.

Koje su najpozitivnije stvari ovog posla?

To su definitivno projekti na kojima radimo. Oni ne donose samo trenutnu zaradu, već nastavljaju doprinositi vrijednost tvrtci i kada stanemo s razvojem modula. Osim toga, pozitivno je vidjeti da se određena funkcionalnost koristi od većeg broja korisnika i da im olakšava svakodnevni posao. Pet godina smo radili na izradi softvera Booker Tools, koji je danas prepoznat od strane raznih globalnih brendova. Booker Tools je uistinu donio razne benefite kako Direct Bookeru, tako i našim cijenjenim partnerima.

Po čemu je Direct Booker drugačiji od sličnih agencija u Hrvatskoj?

Tvrtka nudi transparentan način rada. Naši partneri su upoznati sa svim troškovima koji ih očekuju unutar suradnje s DB-om. Većina procesa je automatizirana, zbog čega smo omogućili da je provizija za naše usluge niska (ako ne i najniža) na tržištu. Cilj DB-a je maksimizirati zaradu svakog iznajmljivača, ostvariti maksimalan potencijal njegovog smještaja i pobrinuti se da su u tom procesu sve strane zadovoljne.

Možete li u jednoj rečenici opisati tvrtku Direct Booker?

Direct Booker je tvrtka koja konstantno ulaže u svoj osobni razvoj i zasluženo se nalazi među TOP 10 svjetskih agencija za menadžment turističkog smještaja.

Prepoznatljivost od strane glavnih OTA kanala je dokaz da naš softver Booker Tools zadovoljava najviše tehnološke standarde u industriji. Više informacija na: bit.ly/3CM7BKq